Rabarbarų pyragas su plutele
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams (kamb. temp.) 180 g
Cukraus 200 ml
Vidutinio dydžio kiaušinių 3 vnt.
Miltų 270 g
Kepimo miltelių 1,5 a.š.
Vanilės esencijos 1 a.š.
Vidutinio dydžio rabarbarų stiebų 4 vnt.
Ingredientai plutelei:
Cukraus 70 g
Miltų 70 g
Šalto margarino VILNIUS kepiniams 60 g
Paruošimas:
25 cm skersmens pyrago formą iškloti kepimo popieriumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Rabarbarus nuplauti ir nulupti, supjaustyti maždaug 0,8 cm storio griežinėliais. Minkštą margariną iki purumo išsukti su cukrumi ir vanile, įplakti kiaušinius. Po truputį įmaišyti miltus bei pusę rabarbarų. Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir užberti likusius rabarbarus. Viršutiniam sluoksniui šaltą margariną iki trupinukų suminkyti su miltais ir cukrumi. Apibarstyti pyragą ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepti apie vieną valandą, o jei viršus ims per daug ruduoti - apdengti folija ir kepti toliau. Prapjauti šiek tiek atvėsusį. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.