Šokoladiniai keksiukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 3 vnt. Pienas 100 ml Juodasis šokoladas 250 g Kakava 2 valg. šaukšt. Tirpi kava 2 valg. šaukšt. Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel. Miltai 300 g Razinos 1 sauja Cukraus pudra 1 skilt. Cukrus 200 ml Citrinos rūgštis 1 žiups.
Paruošimas:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Baltymus išplakame. Trynius išsukame su cukrumi. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpiname ant silpnos ugnies, į išlydytą margariną sudedame šokoladą ir maišome kol ištirpsta, atvėsiname ir supilame į kiaušinio trynio ir cukraus masę, išmaišome. Supilame pieną, sudedame kakavą ir kavą. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome ir pilame sijojant, gerai išmaišome. Supilame išplaktus baltymus, lėtai sumaišome. Galiausiai suberiame razinas, bei dalį kapoto šokolado. Tešlą dedame į keksiuko formeles. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min. Glajus: Kiaušinio baltymas išsukamas su cukraus pudra ir įberiama žiupsnelis citrinos rūgšties. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad labai lengvai pagaminamas, begalo bekrašto skanus ir tirpstantis burnoje. Draugai ir kolegos laukia nesulaukia kada iškepsiu šių keksiukų. Šiais keksiukai lengva nustebinti įvairiausiomis progomis, nes galima vis kitaip papuošti. Šis receptas į mano receptų knygą atkeliavo iš interneto platybių, receptą dar pati patobulinau, nes kepant tiesiog improvizuoju. Taip kepiniai gaunasi dar skanesni ir pagaminti su didele meile.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|