Baklažanų ritinėliai, apkepti pomidorais ir mocarelos sūriu
Ingredientai:
baklažano 1
pomidorų 1-2
mocarelos „kamuoliuko“ 1
majonezo 1-2 valgomieji šaukštai
česnako skiltelės 1
džiovintų bazilikų
druskos
pipirų
papuošimui - šviežių bazilikų
duonos skrudinimui
margarino VILNIUS su linų sėmenimis
Paruošimas:
Baklažaną supjaustyti 1 cm. pločio griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti apie 10 min, (kad išsiskirtų nereikalingas kartokas skystis iš baklažano minkštimo), tuomet nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir kiekvieną griežinėlį plonai apteplioti majonezu, pabarstyti kapotu česnaku, pipirais ir džiovintais bazilikais.

Paruoštus baklažanus kepti alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Išėmus pakeptus baklažanus iš orkaitės, sudėti ant riekelių likusius gardumynus: ant kiekvieno griežinėlio užkloti po pomidoro riekelę, o ant pomidoro - po mocarelos riekelę. Pabarstyti bazilikais. Viską vėl pašauti į orkaitę maždaug 5-7 min. - tol, kol sušyla pomidorai ir išsilydo sūris.
Karštus ritinėlius sudėlioti ant skrudintos duonos riekelių, apteptų margarinu VILNIUS su linų sėmenimis, papuošti šviežiu baziliku.
Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI