Naminiai burgeriai
Ingredientai:
miltų 375 g
sausų mielių 7 g
cukraus 50 g
vanilinio cukraus 8 g
kiaušinio 1
pieno (šilto) 200 ml
aliejaus 50 g
tirpinto margarino VILNIUS kepiniams 100 g
druskos
Paruošimas:
Persijoti miltus, įberti mieles, permaišyti.
Sudėti visus ingredientus ir gerai išminkyti tešlą, ji būna minkšta, lengvai lipdoma, tačiau nelimpanti prie rankų.
Tešlą dėti į puodą, uždengti ir paliekti šiltoje (~70 laipsnių ) orkaitėje.
Kai tešla sukyla, padalinti į 6 lygias dalis.
Dėti ant margarinu pateptos skardos, palikti pastovėti 15 min, kad dar kiek sukiltų. Patepti plaktu tryniu ir šauti į orkaitę, jau įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepti 15-20 min.
Perpjauti bandelę pusiau, ir abi puses patepti margarinu VILNIUS su linų sėmenimis. Tada ant vienos pusės viršaus šiek tiek pabarstyti linų sėmenų. Ant vienos pusės dėti salotų lapą. Ant jo bet kokio mėsiško įdaro (virtą dešrą, kumpį, vištienos kepsnį ar kas kam skanu). Užtarkuoti sūrio ir uždengti antrą bandelės pusę. Pašauti į mikrobangų krosnelę 3-5 min.
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI