Vaisinis keksas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinė (25-30 proc. riebumo) 250 g Cukrus 200 g Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel. Soda 1/2 arbat. šaukštel. Citrina 1 vnt. Miltai 300 g Džiovinti vaisiai (skaniausia papajos ir ananasai) 200 g Kiaušiniai 4 vnt. Cukraus pudra 200 g
Paruošimas:
Skanus, sultingas, kvapnus, ilgai nesenstantis kepinys. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpiname, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, po vieną įmušame kiaušinius, gerai išsukame, supilame su soda išmaišytą grietinę, įtarkuojame citrinos žievelę, supilame miltus ir sudedame smulkiai pjaustytus vaisius. Kepame apie 40 min. vidutinio karštumo temperatūroje (apie 200 laipsnių). Iškepus, dar karštą apipilame glajumi, kuris paruošiamas sumaišant cukraus pudrą su citrinos sultimis, glajus turi būti lengvai tirštas.
Recepto istorija:
Pats skaniausias keksas, rastas senoviškoje knygoje, truputėlį "paredaguotas" ir "priderintas" prie šiuolaikinio skonio. Nei mama, nei močiutės tokio nekepdavo, tačiau dabar mielai ragauja. Ir pagrindinė paslaptis - JIS GAUNASI VISADA :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|