Kepiniai „3in1“
Autorius: Blykstė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200g. arbat. šaukštel.
Cukrus 1 stikl.
Grietinė 1 stikl.
Kepimo milteliai 0,5 pakelis
Vanilinis cukrus 1 pakelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Margarinas VILNIUS kepiniams ištirpinamas, sudedamas cukrus, vanilinis cukrus. Atvėsus įmušti 2 kiaušinius bei sudėti grietinę. Tada berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir minkyti tešlą tol, kol ji nelips prie rankų. Pusę tešlos lygiai paskirstyti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Ant viršaus tolygiai paskirstyti supjaustytus obuolius. Obuolius galima apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Likusią tešlą "sugnaibyti" ir uždengti pyrago viršų. Kepti apie 45min. 200 laipsnių temperatūroje.
Recepto istorija:
Ši tešla ypatinga, nes iš jos galima pagaminti ne tik pyragą (kur, beje, obuoliai gali būti keičiami uogiene ar varške), bet ir sausainius ar grybukus. Tešlos sudėtis tokia pat. Grybukus kepame specialioje grybukų keptuvėje, o sausainius, supjaustytus rombais, aptempti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukraus ir cinamonu mišiniu. Paprasta, skanu, lengva! Ir niekada nenusibosta.
PANAŠŪS RECEPTAI