Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
Autorius: edicike
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai (vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai) 3 vnt.
Kriaušės 7 vnt.
Miltai 400 g
Cukrus (kriaušėms ir tešlai pabarstyti) 50 g
Medus (skystas) 6 arbat. šaukštel.
Šiltas vanduo 0,5 stikl.
Druska 1 žiups.
Paruošimas:
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Tešlą palikti 30 min. Tuomet iš tešlos iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima "užkišti" tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Papuošimui iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius "kriaušių ryšulėlius" belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje. Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle. Štai kaip iš vieno kilogramo kriaušių galima gauti net du kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis! Skanaus!
Recepto istorija:
Šias ypatingas ir originalias kriaušes gamino mano močiutė, mama, dabar gaminu aš. Svečiai visada likdavo sužavėti: tiek anksčiau, tiek dabar!
PANAŠŪS RECEPTAI