"Tiuninguotas" tinginys
Autorius: Egidija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Sausainiai 3 pak.
Pienas 130 ml
Kakava 2 valg. šaukšt.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Pieniškas šokoladas 100 g
Džiovintos figos 10 vnt.
Džiovinti abrikosai 15 vnt.
Rožiniai pipirai 1 pakelis
Paruošimas:
Sausainius sulaužome. Figas ir abrikosus nuplikome ir supjaustome gabaliukais (vidutinio dydžio). Sumaišome su sausainiais. Sudedame sutrupintą šokoladą (pusė plytelės). Margariną VILNIUS kepiniams ištirpiname, supilame pieną, kakavą, cukrų ir likusią pusę šokolado plytelės. Maišydami užviriname. Ataušiname. Supilame ant sutrupintų ingredientų ir išmaišome. Iš visos masės ant plėvelės suformuojame „dešrą“. Jos galus užrišame. Dedame į šaldytuvą ir paliekame parai laiko. Rožinius pipirus maišelyje patrinam tarp delnų, kad odelės atsiskirtų nuo juodo branduoliuko. Suberiam į sietelį ir sijojame ant tinginio, išimto iš šaldytuvo. Delnais prispaudžiame.
Recepto istorija:
Pjaustome ir ragaujame... Mmm... Ne per daug saldu... Subtilus figų ir rožinių pipiriukų skonis... Gerai gavosi.... Sėkminga improvizacija klasikinio tinginio tema...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.