Keksas su vyšniomis
Autorius: spyglis2
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Cukrus 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 300 g
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai 1,5 arbat. šaukštel.
Pienas 100 ml
Vyšnios (šaldytos arba iš kompoto) 100 g
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki baltumo, suberti miltus, kepimo miltelius, ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams, pieną. Viską sumaišyti iki vientisos masės. Supilti tešlą į kepimo indą, ant viršaus "primėtyti" vyšnių (aš mėgstu kai jų būna kuo daugiau). Kepti apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Išėmus apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Recepto istorija:
Į mano receptų knygą šis receptas atkeliavo iš vieno kulinarinio žurnalo, patobulinau jį pagal savo šeimos skonį, pridėjau vyšnių ir dabar tai mano "firminis" greitas saldus patiekalas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.