Žalia špinatų blynų eglutė
Ingredientai:
Miltų 230 g
Druskos ½ a.š
Kefyro 300 ml
Kiaušinių 2 vnt
Špinatų (naudojau šaldytus ir smulkiai sumaltus) 100 g
Tirpinto margarino 2 v.š
Mozarelos sūrio 100 g
Pomidorų 2 vnt
Česnako 2 skiltelių
Bruknių 1 saujos
Pipirų 1
Aliejaus kepimui
Paruošimas:
Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinius, kefyrą ir gerai išplakti, vėliau įmaišyti tirpintą margariną, smulkintą česnako skiltelę, smulkintus špinatus (juos smulkinu iš anksto su smulkintuvu ir šlakeliu vandens - gaunasi vientisa žalia masė, kurią užšaldau ledo kubeliuose ir naudoju kai reikia). Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje skirtingo dydžio blynelius, kad paskui iš jų būtų galima formuoti eglutes. Iškepus sluoksniuoti blynus su pjaustytu mozarela sūriu.
Padažas:
Pomidorus kiek apvirti, kad nusiimtų odelė. Tuomet viską susmulkinti truntuvu iki vientisos masės drauge su bruknėmis ir likusia česnako skiltele, įdėti šiek tiek druskos, pipirų.
Pirmiausia į lėkštę įpilkite padažą, tuomet nuo didžiausio iki mažiausios sluoksniuokite blynelius su mazarelos sūriu ir dekoruokite bruknemis.
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI