Šokoladinis tortas
Ingredientai:
Šokoladinių sausainių 400 g
Margarino Vilnius kepiniams 250 g Juodojo šokolado 100 g Kavos espresso, kambario temperatūros 50 ml Rudojo cukraus 190 g Kiaušinių 6 vnt Romo 1v. š Rudojo cukraus 150 g Kakavos 3 v. š Krakmolo 3 v.š Kiaušinių trynių 4 vnt Pieno 0,5 l Vanilės esencijos Juodojo šokolado 90 g Citrinos sulčių 2 v. š
Paruošimas:
TORTO PAGRINDAS. Panaudojau trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius. Supyliau į juos tirpintą margariną Vilnius kepiniams ir sumaišiau. Kepimo formą 26 cm. Įklojau į ją kepimo popierių, paskleidžiau sausainių masę ir suformavau pyrago dugną ir kraštelius.
ŠOKOLADINIS ĮDARAS.Orkaitė 185 °C. Sviestą ir šokoladą ištirpinau vandens garų vonelėje. Atvėsinau espresso kavą, į ją įpyliau romo. Šešis kiaušinius padalinau į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi išplakiau ir į juos supyliau kavą su romu. Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakiau iki standumo. Atsargiai supyliau į juos ištirpintą šokoladą su margarinu. Abi kiaušinių mases sujungiau į vieną ir supyliau į torto pagrindą. Kepiau apie 40 min. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Viename puodelyje ištirpinau margariną ir šokoladą. Į kitą sudėjau cukrų, kakavos miltelius ir krakmolą, ir gerai išmaišiau, pastačiau ant ne karštos ugnies ir įmaišiau 4 trynius. Labai intensyviai plakant šluotele 1 - 2 min., nesustojant lėtai pilti pieną. Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinau šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtina 3 val. palaikyti jį šaldytuve. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve Papuoškite tortą savo nuožiūra. Plakta grietinėlė prie šio torto ypač skanu!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2019 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|