Šokoladinis tortas
Ingredientai:
Šokoladinių sausainių 400 g
Margarino Vilnius kepiniams 250 g
Juodojo šokolado 100 g
Kavos espresso, kambario temperatūros 50 ml
Rudojo cukraus 190 g
Kiaušinių 6 vnt
Romo 1v. š
Rudojo cukraus 150 g
Kakavos 3 v. š
Krakmolo 3 v.š
Kiaušinių trynių 4 vnt
Pieno 0,5 l
Vanilės esencijos
Juodojo šokolado 90 g
Citrinos sulčių 2 v. š
Paruošimas:
TORTO PAGRINDAS. Panaudojau trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius. Supyliau į juos tirpintą margariną Vilnius kepiniams ir sumaišiau. Kepimo formą 26 cm. Įklojau į ją kepimo popierių, paskleidžiau sausainių masę ir suformavau pyrago dugną ir kraštelius.
ŠOKOLADINIS ĮDARAS.Orkaitė 185 °C. Sviestą ir šokoladą ištirpinau vandens garų vonelėje.
Atvėsinau espresso kavą, į ją įpyliau romo. Šešis kiaušinius padalinau į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi išplakiau ir į juos supyliau kavą su romu. Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakiau iki standumo. Atsargiai supyliau į juos ištirpintą šokoladą su margarinu. Abi kiaušinių mases sujungiau į vieną ir supyliau į torto pagrindą. Kepiau apie 40 min.
ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Viename puodelyje ištirpinau margariną ir šokoladą. Į kitą sudėjau cukrų, kakavos miltelius ir krakmolą, ir gerai išmaišiau, pastačiau ant ne karštos ugnies ir įmaišiau 4 trynius. Labai intensyviai plakant šluotele 1 - 2 min., nesustojant lėtai pilti pieną. Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinau šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtina 3 val. palaikyti jį šaldytuve.
Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve Papuoškite tortą savo nuožiūra. Plakta grietinėlė prie šio torto ypač skanu!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.