Sūrio pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Maskarponės sūris 500 g Miltai 40 g Krakmolas 40 g Kiaušiniai 5 vnt. Cukrus 100 g Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel. Pieniški sausainiai 1 pakelis Smulkinti migdolai 2 pakeliai
Paruošimas:
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų. Į trynius sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir išsukti iki baltos masės. Tuomet sudėti maskarponės sūrį, krakmolą, miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Galiausiai neskubant įmaišyti kiaušinio baltymus. Sausainius susmulkinti iki trupinių. Ištirpinti margariną VILNIUS kepiniams ir juo užpilti sausainių trupinius, gerai išmaišyti. Sausainių trupinius supilti i skardą, gerai su pirštais suspausti, kad vėliau nebyrėtų. Užpilti sūrio masę ir užbarstyti migdolus. Kepti 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad jį pavogiau iš draugės Ramunės, nors nesu tikra, kad ji daro pagal tikrai tokį receptą, nes niekam jo neduoda. Tačiau pasinaudojus neribotomis interneto galimybėmis išbandžiau keletą variantų ir manau, šis visai arti tiesos :) Visada jį kepdama galvoju apie Ramunę ir kažin kaip ji iš tikro jį daro :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|