Šokoladinis tortas su vyšniomis
Ingredientai:
juodojo šokolado 113 g
nesaldintos kakavos 24 g
labai karšto vandens 100 ml
labai minkšto margarino VILNIUS kepiniams 169 g
kiaušiniai 4
kiaušinių tryniai 2
cukraus 200 g
šaukštelio vanilės 1
natūralaus jogurto 123 g
pieno 100 ml
miltų 225 g
šaukštelių kepimo miltelių 2
plaktos grietinėlės 200 ml
juodųjų vyšnių uogienės 300 g
riebios grietinėlės 500 ml
juodojo šokolado 300 g
Maistinių dažų
Cukrinės masės papuošimų
Paruošimas:
Biskvito gaminimas:

Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakti, kai jie prisipildys šiek tiek oro, po truputi supilti cukrų. Plakti apie 5 minutes, kol masė pasidarys šviesi ir puri. Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Nedideliame dubenyje sumaišyti jogurtą ir pieną. Kitame inde sumaišyti kakavą ir karštą vandenį, gerai išmaišyti. Į kakavą sudėti ištirpintą šokoladą. Tuomet sudėti labai minkštą margariną ir vanilę, viską išmaišyti. Šokolado ir kakavos mišinį sudėti į kiaušinių masę ir viską gerai išplakti. Į masę sudėti 1/3 miltų mišinio, išmaišyti. Tuomet sudėti ½ pieno mišinio, išmaišyti. Tuomet vėl 1/3 miltų, tada likusį pieną ir galiausiai likusius miltus. Gautą tešlą padalinti į tris dalis ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min.

Torto gaminimas:
Biskvito lakštų šonus truputi apipjauti. Imti vieną biskvito lakštą, aptepti beveik visa grietinėle. Ant viršaus uždėti antrą biskvito lakštą, palei kraštą iš konditerinio maišelio išspausti grietinėlės žiedą, kad vyšnių įdaras laikytųsi viduje. Į vidų sudėti vyšnių uogienę. Ant viršaus uždėti trečią biskvito lakštą. Torto šonus išlyginti. Iš nupjautų nuo biskvito trupinių suformuoti kelmo šonus, juos sulipinti grietinėle. Tortą dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Per tą laiką pasigaminti šokoladinį glajų. Šokoladą susmulkinti ir sudėti į indą. 300ml grietinėlės supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai grietinėlė pradės virti, ją supilkite ant šokolado. Viską maišykite šaukštu, kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vientisa bei ims žvilgėti. Leiskite glajui truputi atvėsti, bet nepamirškite vis pamaišyti, kad nesusiformuotų plutelė.
Tortą išimti iš šaldytuvo ir dėti ant paaukštintų grotelių, po jomis padėti kepimo skartą, kad perteklinis glajus turėtų kur nutekėti. Tuomet ant torto supilti glajų, stengtis, kad neliktų nepadengtų kraštų. Tuomet tortą perkelti į lėkštę. Likusią grietinėlę išplakti. 1/3 nudažyti šviesiai rudai, o likusią žaliai. Rudą grietinėlę dėti ant torto viršaus, išlyginti. Su dantų krapštuku nupiešti spiralę. Žalią grietinėlę dėti į konditerinį maišelį su žolės antgaliu. Aplink kelmą išspausti žolę, sudėti cukrinius papuošimus. Torto šonus vertikaliai perbraukti šakute.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.