Svogūnų pyragas
Ingredientai:
puodelis miltų
margarino Vilnius kepiniams 45g
žiupsnelis druskos
šaukštelio kepimo miltelių 1 1/4
šaukštai pieno 6
kiaušinio 1
grietinės 100 g
Patarkuotas muskato riešutas
dideli svogūnai 4-5
Aliejaus kepimui (geriausia tinka alyvuogių)
Druskos, pipirų, čiobrelių
šaukštai aguonų arba sezamų 2
Paruošimas:
Sausus produktus sumaišyti tarpusavy, kapoti margarino gabalėlius, kol gausis trupiniai. Tada palaipsniui įmaišyti pieną. Tešla turi gautis minkštutė, tačiau nelipti prie rankų.

Supjaustyti svogūnus plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir lėtai kepinti svogūnus, kol jie suminkštės, pagels. Pabaigoje užbarstyti žiupsneliu druskos, pipirų ir šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Tešla iškloti pyrago formą. Uždėti svogūnų sluoksnį ir užpilti iš visų produktų suplaktu padažu. Ant viršaus pabarstyti aguonų grūdeliais arba sezamo sėklomis. Kepti 25-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C laipsnių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: Šarka
Autorius: Almina
Autorius: Natalija
Autorius: PiemenuBanda