Tinginys
Autorius: Asta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 130 g
Sausainiai 800 g
Pienas 180 g
Cukrus 60 g
Kakava 35 g
Citrinos rūgštis 1/3 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1/3 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Sausainius sulaužyti gabalėliais. Į puodą sudėti margariną VILNIUS kepiniams ir maišant ištirpinti. Supilti pieną, suberti cukrų ir kakavą. Maišant kaitinti, kol cukrus ištirps, masė užvirs ir pradės tirštėti. Įmaišyti citrinos rūgšties, vanilinį cukrų ir nukelti nuo ugnies. Truputi atvėsinti ir įmaišyti sausainius – visi sausainiai turi “apsivelti”. Paruoštą masę krėsti ant maistinės plėvelės, suformuoti norimą formą ir sandariai apvynioti plėvele. Dėti į šaldytuvą ir laukti, kol sustings. Tuomet išvynioti ir supjaustyti norimais gabalėliais, patiekti ir skanauti.
Recepto istorija:
Į mano receptų knygelę šis tinginys atkeliavo iš mano mamos receptų sąsiuvinio. O į jos sąsiuvinį - iš mano močiutės patirties. Tiesa ta, kad manoji močiutė niekada nebuvo didi saldumynų kepėja, o dažniau į svečius užgriuvusius anūkus mėgdavo stebinti bulviniais plokštainiais ar kitais lietuviškais "rimtaisiais" valgiais, tačiau jos tinginys... taip, jis buvo nuostabus. Žavus savo paprastumu ir nenusileidžiantis skoniu jokiems kitiems skanumynams. Ir nors tinginių kiekvienoje šeimoje gali rasti kitokių, šis - pats paprasčiausias, reikalaujantis minimalaus kiekio produktų ir minimalių pastangų - pas mus yra ir, tikiu, bus pats populiariausias. Nes skonis atperka viską. Ir dar dabar primena tas saldžias vaikystės dienas...
PANAŠŪS RECEPTAI