Kepsnys "Senas kelmas"
Autorius: RASA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams truputis
Kiaulienos šonkauliai kepimui
Faršas 0,5 kg
Kiaulienos prieskoniai pagal skonį
Druska, pipirai pagal skonį
Svogūnas 2 vnt.
Bulvės 1 kg
Česnakas 2 pagal skonį
Sojų padažas pagal skonį
Morka 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Paruošimas:
Kiaulienos šonkauliukus ištrinkite druska, pipirais, kapotu česnaku, sojos padažu, aptepkite margarinu VILNIUS kepiniams ir palikite 1 val. Paruoškite faršą: įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, prieskonius, druską, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Paimkite šonkaulių juostelę, susukite į ritinuką, šonus susmeikite mediniais smeigtukais ir į jo vidų sudėkite faršą, dėkite į kepimo maišelį, apdėkite bulvėmis. Užrišus maišelį viršų būtinai šiek tiek prakirpkite, nes kepant gražiau apskrunda. Kepkite 1-1,5val. vidutinio karštumo orkaitėje, prie šio kepsnio tinka šviežių daržovių salotos.
Recepto istorija:
Šis kepsnis kepamas švenčių metu ir labai papuošia švenčių stalą.
PANAŠŪS RECEPTAI