Provanso pica
Autorius: Baronka
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Grietinės 125 g
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Miltų 300 g
Vandens 0.25 stikl.
Aliejaus 1 valg. šaukšt.
Kriaušių 3 vnt.
Grietinės 150 g
Pelėsinio sūrio 300 g
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Kol jis atvės, į dubenį sudėkite grietinę, sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną. Viską gerai išmaišykite. Tada dėkite miltų tiek, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir šiek tiek apkepkite. Tuomet užtepkite grietinę, užbarstykite provanso žolelių, sudėkite supjaustytas kriaušes ir sūrį. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai išsilydys.
PANAŠŪS RECEPTAI