Aguoniukai
Autorius: Asta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 400 g
Varškės sūreliai 5 vnt.
Miltai 3 stikl.
Kiaušiniai 4 vnt.
Soda 1 žiups.
Cukrus 2 stikl.
Aguonos arbat. šaukštel.
Cinamonas arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti ir sudėti su ištrintais varškės sūreliais ir kiaušinių tryniais. Suberti sodą, miltus, išmaišyti ir išminkyti. Keletą valandų palaikyti šaldytuve. Tada tešlą iškočioti, turėtų išeiti 3 lakštai. Suplakti kiaušinių baltymus su cukrumi. Jais gerai ištepti iškočiotos tešlos lakštus, pabarstyti aguonomis, cinamonu. Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm. storio gabalėliais, kepti vidutinio karšumo orkaitėje.
Recepto istorija:
Šiuos aguonėlius kepdavo dar mano prosenelė. Vėliau receptą perėmė senelė. Nors mano motina nemėgo gaminti, vis tiek šio patiekalo mane išmokė. O aš perdaviau jį savo vaikams. Tikiuosi, kad šis receptas dar daug kartų bus perduodamas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.