Aguoniukai
Autorius: Asta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 400 g
Varškės sūreliai 5 vnt.
Miltai 3 stikl.
Kiaušiniai 4 vnt.
Soda 1 žiups.
Cukrus 2 stikl.
Aguonos arbat. šaukštel.
Cinamonas arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti ir sudėti su ištrintais varškės sūreliais ir kiaušinių tryniais. Suberti sodą, miltus, išmaišyti ir išminkyti. Keletą valandų palaikyti šaldytuve. Tada tešlą iškočioti, turėtų išeiti 3 lakštai. Suplakti kiaušinių baltymus su cukrumi. Jais gerai ištepti iškočiotos tešlos lakštus, pabarstyti aguonomis, cinamonu. Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm. storio gabalėliais, kepti vidutinio karšumo orkaitėje.
Recepto istorija:
Šiuos aguonėlius kepdavo dar mano prosenelė. Vėliau receptą perėmė senelė. Nors mano motina nemėgo gaminti, vis tiek šio patiekalo mane išmokė. O aš perdaviau jį savo vaikams. Tikiuosi, kad šis receptas dar daug kartų bus perduodamas.
PANAŠŪS RECEPTAI