Aguoniukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 400 g
Varškės sūreliai 5 vnt. Miltai 3 stikl. Kiaušiniai 4 vnt. Soda 1 žiups. Cukrus 2 stikl. Aguonos arbat. šaukštel. Cinamonas arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti ir sudėti su ištrintais varškės sūreliais ir kiaušinių tryniais. Suberti sodą, miltus, išmaišyti ir išminkyti. Keletą valandų palaikyti šaldytuve. Tada tešlą iškočioti, turėtų išeiti 3 lakštai. Suplakti kiaušinių baltymus su cukrumi. Jais gerai ištepti iškočiotos tešlos lakštus, pabarstyti aguonomis, cinamonu. Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm. storio gabalėliais, kepti vidutinio karšumo orkaitėje.
Recepto istorija:
Šiuos aguonėlius kepdavo dar mano prosenelė. Vėliau receptą perėmė senelė. Nors mano motina nemėgo gaminti, vis tiek šio patiekalo mane išmokė. O aš perdaviau jį savo vaikams. Tikiuosi, kad šis receptas dar daug kartų bus perduodamas.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|