Pica - vakarienė dviems
Autorius: virginija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 60 g
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Mielių 2 arbat. šaukštel.
Cukraus 1 arbat. šaukštel.
Vandens 300 ml
Miltų 500 g
Paruošimas:
Į šiltą vandenį įberkite cukrų ir mieles, gerai išmaišykite, pridenkite ir palaukite kol pakils. Miltus persijokite, įberkite druskos, supilkite pašildytą margariną (turi būti neperšiltas). Viską išmaišykite kol gausis elastinga masė. Dubenį pabarstykite miltais, įdėkite tešlą, pridenkite rankšluosčiu ir palikite ją augti kol padvigubės. Tada padalinkite į dvi dalis, jas kočiokite ir pirštų galiukais į tešlą pastuksenant  vėl kočiokite. Galima tai daryti ir ant kepimo popieriaus, tada padas lengviau persikels į skardą. Įdaras: virtas aštuonkojis ( verdama 45 min, vandenyje, pagardintame įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, svogūnais, morkomis, salierais, česnakais, čiobreliais, taip pat druska ir pipirais). Su Vilniaus margarinu pakepinkite šiaudeliais pjaustytas morkas, saliero gumbą, porą, svogūną, ir kai jau viskas bus sukepę, sudėkite supjaustytus aštuonkojus, galima pagardinti saulėje džiovintais pomidorais (pagal skonį). Įdarą dėkite ant pado, pabarstykite mėgstamu sūriu ir kepkite. Produktus įdarui galite dėti pagal savo skonį.
PANAŠŪS RECEPTAI