Sluoksniotos tešlos tortas
Autorius: Inesa
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Miltai 700 g
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė 4 arbat. šaukštel.
Druska 5 g
Kondensuotas pienas 1 ind.
Grietinėlė 250 g
Malibu likeris 50 g
Želatina 30 g
Vanduo 50 g
Paruošimas:
Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druska, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas margarinas VILNIUS kepiniams ir kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama į šaldytuvą valandai. Po valandos iš tešlos iškočiojami 3 vienodo dydžio papločiai, perkeliami į vandenį suvilgytą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje orkaitėje, kol pagelsta. Iš skardos išimami,kai atšąla. Kremas: želatina ištirpinama karštame vandenyje, atvėsinama. Grietinėlė išplakama ir po truputį pilama ištirpinta ir atvėsinta želatina. Supilamas kondensuotas pienas sumaišytas su "Malibu" likeriu. Viskas gerai išmaišoma. Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų prispaudus. Tada kremu aptepami nulyginti torto šonai ir viršus. Šonai apklijuojami trupiniai.
Recepto istorija:
Man skaniausi kepiniai tie, kurie pagaminti iš sluoksniuotos tešlos. Todėl šitam tortui negalėsite atsispirti. Šis tortas visada pavyksta!
PANAŠŪS RECEPTAI