Picos užkandis su baklažanais
Autorius: Baronka
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Grietinės 125 g
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Miltų 300 g
Vandens 0.25 stikl.
Aliejaus 1 valg. šaukšt.
Baklažano 1 vnt.
Konservuotų pomidorų 1 skardinė(s)
Mozarella sūrio 2 pak.
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpdykite margariną. Kol jis atvės, į dubenį sudėkite grietinę, sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną. Viską gerai išmaišykite. Tada dėkite miltų tiek, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Baklažanus apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą. Paskaninkite druska ir pipirais. Konservuotus smulkintus pomidorus apkepkite keptuvėje, kol skystis išgaruos. Paskaninkite druska ir pipirais. Masę uždėkite ant baklažanų. Ant viršaus sudėkite supjaustytą sūrį. Kepkite orkaitėje, kol išsilydys sūris. Daržovių masę valgyti su picos papločiu. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI