Ypatingas sūrio pyragas
Autorius: vireja
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 0,5 arbat. šaukštel.
Cukrus 75 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 1 vnt.
Varškė 750 g
Cukrus 200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinėlė 250 ml
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Citrinos aromatas 10 g
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams sutarkuojame, sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir 75 g. cukraus bei šaukšteliu vanilinio cukraus. Mušame kiaušinį ir viską gerai išminkome. 2/3 tešlos iškloti kepimo formą, o iš likusios tešlos padaryti pyrago kraštelius. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti su 50 g. cukraus ir aptepti pyrago tešlą. Iš varškės, 150 g. cukraus, kiaušinio trynių ir grietinėlės plaktuvu išplakti sūrio masę. Paskaninti vaniliniu cukrumi bei citrinos aromatu ir pilti ant tešlos, pateptos baltymų mase. Kepti apie 70 minučių 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis receptas gana paprastas, o rezultatas visada nudžiugina svečius.
PANAŠŪS RECEPTAI