Obuolių pyragas su karamele
Autorius: Inesa
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 125 g
Miltai 1 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 6 valg. šaukšt.
Baltas vynas 2 valg. šaukšt.
Druska 1 žiups.
Muskato riešutas 1 žiups.
Įdarui obuoliai 1 kg
Įdarui cukrus 1 stikl.
Įdarui cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Įdarui sviestas 100 g
Paruošimas:
Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą margariną VILNIUS kepiniams. Įmušti kiaušinį, supilti vyną ir užminkyti tešlą. Padaryti rutulį, suvynioti jį į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą. Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti į 4 dalis. Sviestą ištirpinti kepimo formoje ir suberti cukrų. Sudėti į sviestą obuolių ketvirčius, glotnai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinti ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus. Iš tešlos iškočioti blyną ir uždėti jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 30 min., kol tešla pagels. Iškeptą pyragą išversti ant lėkštės obuoliais į viršų. Aš jį papuošiau vaniliniais ledais.
Recepto istorija:
Kai ateina ruduo - obuolių metas - kiekviena šeimininkė turi savo firminį obuolių pyrago receptą. Pristatau savo.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.