Virtų bulvių plokštainis su įdaru
Autorius: RASA
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams valg. šaukšt.
bulvių virtų 1 kg
pieno truputis
kiaušiniai 1-2 vnt.
miltų 5 valg. šaukšt.
druska pagal skonį
ĮDARAS; arbat. šaukštel.
pievagribių 500 kg
svogunas 1 vnt.
grikių kruopų 2 stikl.
pipirai,druska pagal skonį
margarinas kepimui kepimui
Paruošimas:
Įdarui išvirkite grikius, kol verda pakepkite smulkinta svogūną ir pievagrybius. Išvirtus grikius sudėkite į kepinį ir dar porą minučių pakepkite, pagardinkite pipirais, druska ir palikite atvėsti. Iš virtų bulvių ir pieno sutrinkite košę, įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, druskos ir išmaišykite. Į margarinu VILNIUS pateptą kepimo skardą dėkite pusę bulvių masės ir ant viršaus sudėkite įdarą, paskui uždėkite likusią bulvių masę ir kepkite orkaitėje 15-20min. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.
Recepto istorija:
Skanus ir greitas patiekalas nustebinti namiškius.
PANAŠŪS RECEPTAI