Perlenkta pica
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 30 g
Grietinės 60 g
Sodos 0,5 arbat. šaukštel.
Aliejaus 0,5 valg. šaukšt.
Vandens 25 ml
Miltų 2 stikl.
Kumpio 100 g
Sūrio 50 g
Svogūno 1 galva
Rauginto agurko 50 g
Saulėje džiovintų pomidorų 4 gab.
Alyvuogių 6 vnt.
Pievagrybių 4 vnt.
Jalapeno pipirų 20 g
Marinuotų svogūniukų 8 gab.
Paruošimas:
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Susipjaustykite kitus ingredientus: saulėje džiovintus pomidorus, raugintą agurką, svogūną, kumpį, alyvuoges, pievagrybius, jalapeno pipirą, sūrį bei marinuotus svogūniukus. Iškočiotą paplotį aptepkite pomidorų pasta palikdami po 1cm nuo kraštų. Į vieną apteptą papločio pusę sudėkite supjaustytus priedus, apibarstykite sūriu. Paliktą papločio kraštelį aptepkite išplaktu kiaušiniu ir perlenkite picą, kraštus užspausdami šakutės pagalba. Kepkite apie 20min, iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, prieš tai aptepę plaktu kiaušiniu. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.