Pica su pesto padažu, mocarela ir pomidorais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Grietinės 125 g
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Miltų 300 g
Vandens 0.25 stikl.
Augalinio aliejaus 1 valg. šaukšt.
Špinatų 100 g
Žemės riešutų 80 g
Alyvuogių aliejaus 150 ml
Mocarelos 300 g
Vyšninių pomidorų 1 ind.
Paruošimas:
Puiki pica tiems, kuriems pabodo tradicinės picos su mėsa ir pomidorų padažu. Pesto padažo variacijų yra keletas, aš pasirinkau su špinatais ir žemės riešutais. Jį galite pasigaminti patys arba paieškoti parduotuvės lentynose. Į dubenį išsijokite miltus. Puodelyje sumaišykite grietinę su soda ir viską supilkite į miltus. Supilkite augalinį aliejų, vandenį. Viską išmaišykite. Margariną kepiniams "Vilnius" ištirpinkite ant mažos ugnies ir pravėsusį supilkite į miltų masę. Išminkykite tešlą kol ši nelips prie rankų. Jei reikia galima pabarstyti miltų. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, truputį pabarstyto miltais. Pesto padažo gamyba. Pakepinkite sausoje keptuvėje riešutus ir juos sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su špinatais, česnaku, druska. Trinkite pamažu pildami alyvuogių aliejų. Gautu padažu tepkite picos pagrindą (o likutį - į šaldytuvą), dėkite mocarelą, vyšninius pomidorus ir viska pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pagal skonį pabarstykite džiovinto čiobrelio. Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.