Duonos lazdelės su kmynais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 ml
Vandens 250 ml
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Kiaušinio 1 vnt.
Pirmos rūšies miltų 500 g
Šviežių mielių 20 g
Kmynų
Paruošimas:
Mieles ištrinkite su cukrumi, įberkite šaukštą miltų ir įpilkite 50 ml pašildyto vandens. Viską gerai išmaišykite ir palikite mieles šiltoje vietoje apie 15 – 20 min, kad suputotų. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, tirpintą margariną, suberkite druską, kmynus, išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Minkykite 7 – 10 min, kol tešla nebekibs prie rankų. Tada dubenį patepkite aliejumi ir sudėkite išminkytą tešlą. Dubenį padėkite į šiltą vietą, uždenkite rankšluostuku ir palikite 1 – 1.5 val, kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą perminkykite. Lentelę ar stalą pabarstykite miltais, paimkite gabaliuką tešlos, jį plonai iškočiokite ir supjaustykite pailgomis juostelėmis. Juosteles dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite 15 min, kad juostelės pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite juosteles apie 6 – 8 min iš vienos pusės, paskui jas apverskite ir dar kepkite apie 4 min iš kitos pusės. Jei norite labiau paskrudusių juostelių, kepkite ilgiau.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.