Bandelės su česnaku
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 30 g
Pieno 250 ml
Cukraus 20 g
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Sausų mielių 1 arbat. šaukštel.
Miltų 400 g
Aptepimui: kiaušinio 1 vnt.
Pieno 1 valg. šaukšt.
Įdarui: margarino 60 g
Česnako 8 skilt.
Džiovintų petražolių 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Pieną įpilkite į karščiui atsparų indą, įdėkite margarino, cukraus, druskos. Pakaitinkite, kol ištirps margarinas. Ataušinkite. Sausas mieles sumaišykite su miltais ir po truputį berkite į tešlą. Sumaišius palikite šiltoje vietoje apie 1 val, kad tešla pakiltų. Tešlą padalinkite į 12 dalių, suformuokite rutuliukus, įspauskite per vidurį, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl palikite kilti apie 30 min. Įdarui česnaką smulkiai supjaustykite ir su petražolėmis įdėkite į kambario temperatūros, minkštą margariną, gerai išmaišykite. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjaukite peiliu, aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspauskite dalį įdaro. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.