Bandelės su lašinukais
Ingredientai:
Miltų 500 g
Šviežių mielių 21 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Pieno 250 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Alyvuogių aliejaus 50 ml
Grietinės 50 g
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Svogūnų 2 galvos
Šoninės 300 g
Paruošimas:
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Pasiruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną, šoninę, užbarstykite maltų pipirų ir išmaišykite. Imkite gabaliuką tešlos, delnų pagalba padarykite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite pailgos formos bandeles. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.