Itališkos velykų bandelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 ml
Miltų 500 g
Grietinės 50 ml
Cukraus 4 valg. šaukšt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Aliejaus 50 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Sausų mielių 7 g
Pieno 250 ml
Džiovintų abrikosų 1 sauja
Razinų 1 sauja
Apelsino žievelės 1 vnt.
Citrinos žievelės 1 vnt.
Margučių 4 vnt.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Susmulkinkite džiovintus abrikosus, juos sumaišykite su razinomis, įtarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Viską sudėkite į pakilusią tešlą, išminkykite ir formuokite/pinkite "kasas", kurias susukite į apskritimą ir dėkite į kepimo indą. Į vidurį įdėkite margutį. Palikite 30 min. pakilti. Pabarstykite bandeles spalvotais pabarstukais ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, apie 30 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.