Bandelės su vyšniomis ir grietinėlės padažu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 ml
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Cukraus 4 valg. šaukšt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Sausų mielių 7 g
Pieno 250 ml
Miltų 500 g
Šaldytų vyšnių 200 g
Kukurūzų krakmolo 1 valg. šaukšt.
Cukraus 2 arbat. šaukštel.
Grietinėlės 50 ml
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti papildomą saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Šaldytas vyšnias sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Iškočiokite tešlą į stačiakampio formą ir ant jo tolygiai paskleiskite paruoštas vyšnias. Susukite viską į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite į gabaliukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 20-35 min. Plakite grietinėlę su 1-2 a. š. cukraus tol, kol ims šiek tiek tirštėti. Apšlakstykite iškeptas bandeles, pasiruoškite puodelį arbatos ir mėgaukitės saldžia akimirka.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.