Spurgytės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 25 g
Miltų 250 g
Pieno 125 ml
Sausų mielių 4 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinio 1 vnt.
Aliejaus 25 ml
Grietinės 25 g
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Persijokite miltus su sausomis mielėmis. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Miltų viduryje padarykite duobutę ir supilkite šiltą pieną. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite grietinę, aliejų ir tirpintą margariną. Gerai išmaišykite kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 min pailsėti kol tešla pakils. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite norimos formos dydžio spurgas. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.