Pyragėliai su mėsa
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 arbat. šaukštel.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Virto kumpio 300 g
Riebalų virimui 1 l
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus, galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Susimalkite virtą mėsytę, kam patinka, į ją gali įdėti kepintą svogūną. Imkite tešlos gabalėlį ir padarykite iš jos paplotėlį, dėkite įdaro, suformuokite pyragėlį ir virkite riebaluose, kol gražiai apskrus.
PANAŠŪS RECEPTAI