Kibinai su sprandine
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Miltai (tešla) 500 g Grietinė (tešla) 110 g Kiaušiniai (tešla) 2 g Druska (tešla) 8 g Kiaulienos sprandinė (įdaras) 500 g Svogūnai (įdaras) 130 g Pipirai (įdaras) truputis Druska (įdaras) 6 g Vanduo (įdaras) truputis Kiaušinis (aptepami kibinai) 1 vnt.
Paruošimas:
Tešla: margarino VILNIUS gabaliukus su miltais, grietine, kiaušiniais ir druska mokykite iki gana vientisos masės. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą porai valandų.
Įdaras: supjaustykite ir sukapokite kiaulienos sprandinę. Sudėkite į indą kartu su smulkintais svogūnais, druska, pipirais, trupučiu vandens ir išmaišykite. Kibinų ruošimas: išimkite iš šaldytuvo tešlą, padalinkite į lygius gabaliukus po 70 gramų, rutuliukus iškočiokite 8 centimetrų skersmens apskritimais. Į tešlos vidurį įdėkite paruoštą įdarą - apie 50 gramų, kraštus užlenkite, pynute užsandarinkite kibinus, kad kepimo metu neišbėgtų skystis. Orkaitė įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio, sudėkite kibinus į skardą, apdengtą kepimo plėvele, kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepti reikia iki 40 minučių. Skanaus
Recepto istorija:
Kibinus labai smagu ir greita gaminti šeimos ar draugų kompanijoje, kiekvienas susipažįsta su gamybos procesu, taip valgyti būna dar skaniau.
Kaskart būdamas Trakuose užsuku pavalgyti į Senąją kibininę, nes labai mėgstu šiuos skanėstus. Prieš porą metų nutariau, kad reikia pabandyti pačiam išsikepti tikrų kibinų, tad susiradau receptų, juos perskaičiau, po poros kepimų patikslinau ir užsirašiau ingredientų sąrašą, kuriuos dalinuosi su jumis. Sėkmės.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|