Bandelės su lašinukais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Šaltai rukytos šoninės 300 g
Džiūvesėlių 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Persijokite miltus su sausomis mielėmis. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Miltų viduryje padarykite duobutę ir supilkite šiltą pieną. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite grietinę, aliejų ir tirpintą margariną. Gerai išmaišykite kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 min. pailsėti kol tešla pakils. Kol tešla kyla, susipjaustykite lašinukus, svogūną. Svogūną apkepkite šlakelyje aliejaus, suberkite smulkintą šoninę ir vos apkepkite, suberkite džiūvėsėlius ir pagardinkite prieskoniais. Iškočiokite ploną lakštą, išspauskite apskritimus ir dėkite po šaukštelį įdaro, užspauskite kraštelius ir tarp delnų išsukite apskritimą. Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu bei apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15 – 20 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.