Itališka Velykinė duona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 30 g
Miltų 500 g Kiaušinių 2 vnt. Pieno 230 ml Sausų mielių 10 g Cukraus 40 g
Paruošimas:
Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite margariną, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą). Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|