Mieliniai blynai su obuoliais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
Alyvuogių aliejaus 20 g
Grietinės 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinio 1 vnt.
Druskos 05 arbat. šaukštel.
Cukraus 2 valg. šaukšt.
Šviežių mielių 7 g
Pieno 200 ml
Miltų 200 g
Obuolio 1 vnt.
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir padarykite viduryje duobutę. Ištirpinkite mieles su cukrumi. Į miltus supilkite ištirpintas mieles, šiltą pieną ir kiaušinį. Viską išplakite, toliau supilkite aliejų, tirpintą margariną ir grietinę, viską plakite šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min, kol kelis kart pakils. Į pakilusią tešlą įpjaustykite obuolį. Kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai apkeps abi pusės. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.