Varškės trupiniuotis su obuoliais ir avietėmis
Autorius: tomooce
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukrus 1 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Miltai 3 stikl.
Saldesni obuoliai 4 vnt.
Varškė riebi 500 g
Grietinė 100 g
Kefyras 100 ml
Cukrus varškės įdarui 0.5 stikl.
Сitrina 1 vnt.
Vanilės esencija 1 arbat. šaukštel.
Avietės 150 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Paruošimas:
Iš margarino VILNIUS, miltų, kepimo miltelių ir stiklinės cukraus paruoškite trupinius tešlai, gerai juos išminkydami ir ištrindami, kad trupiniai pasidarytų vienodi ir birūs tarp pirštų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite 2/3 trupinių.
Paruoškite varškės masę: varškę ištrinkite šakute, į ją suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, išspauskite sultis ir įpilkite vanilės esenciją, gerai išmaišykite. Sudėkite grietinę ir įpilkite kefyro, gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į varškės masę. Ant tešlos trupinių formoje pilame varškę, o ant jos gražiai dėliojame plonai pjaustytas obuolių skilteles, tarpus dekoruojame avietėmis. Užbarstome likusius trupinius ir dedame į orkaitę kepti 40 min., stebime, kol viršus gražiai paruduos.
Recepto istorija:
Šis pyragas, kaip ir visi kiti, kuriuos kepu yra ypatingas tuo, kad visąlaik išeina nuostabus, aromatingas ir nepakartojamas. Sukviečiantis visą šeimą ir kaimynus į namus. Dar nespėjus ištraukti iš orkaitės visi namiškiai būriuojasi virtuvėje, kaičia arbatą ar kavą ir dėlioja lėkštutes. Įsidėjus pirmąjį kąsnelį tarsi magnetas ima traukti įsidėti ir antrą, trečią, ketvirtą... Visi kelioms minutėms praranda amą. O vėliau, susižavėjimo ir nuoširdumo kupini žodžiai : „Tau lemta būti kepėja. Tai dangiška, bet tu viena gali tai padaryti žemiška". Svarbiausia jausmas, su kuriuo tu ieškai naujo recepto knygose, žurnaluose, svetainėse. Vykęs bandymas, savo jausmo ir dvasios indėlis. Kitų įvertinimas. Pyragas - tai jausmų išraiška ir bendravimo priemonė. Ne kiekvienas moka šiuo būdu bendrauti. Aš - tvirtai sakau „Taip, Moku". Receptą radau vienoje obuolių pyragų knygoje. Jo ingredientus pakeičiau pagal savo nuojautą. Taip jis tapo daugiau avietinis negu obuolinis. Pavyko iškart - tai puiki bendravimo priemonė.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.