Plikytų pyragėlių tortas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Jogurtinės grietinės 10% 900 g
Rududu kremo 1 skardinė(s)
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Želatinos 5 arbat. šaukštel.
Želė 1 pakelis
Pieno 350 ml
Rudojo cukraus 120 g
Miltų 170 g
Kiaušinių didelių 3 vnt.
Paruošimas:
Sausainių gaminimo eiga: Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną sudėkite į puodą storu dugnu, užvirkite ir maišykite, kol margarinas ištirps. Suberkite miltus ir kaitinkite maišant, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Į tešlą po vieną įmaišykite kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspauskite sausainius ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaiteje 30–35 minutes. Torto gaminimo eiga: Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Imkite sausainius, įpjaukite per vidurį ir įdėkite Rududu kremo. Išklokite torto formą įdarytais sausainiais. Želatiną statykite į puodą su vandenių ir kaitinkite kol ji ištirps. Ištirpintą želatiną pilkite į jogurtinę grietinę, dėkite cukraus pagal skonį. Viską išmaišykite ir pusę dalies pilkite ant sausainių. Tada dėkite antrą sluoksnį sausainių ir supilkite likusią dalį. Dėkite į šaldytuvą, ir laukite kol sustings. Tada pasiruoškite želė paviršiui puošti. Ant susitingusio paviršiaus puoškite persikų griežinėliais ir užpilkite želė. Dėkite į šaldytuvą galutinai sustingti. P.S Forma turi būti sandari, kad kremas neišbėgtų pro šonus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.