Spurgos-žiedeliai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 ml
Grietinės 50 ml
Aliejaus 50 ml
Kiaušinų 2 vnt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Cukraus 5 valg. šaukšt.
Sausų mielių 7 g
Pieno 250 ml
Miltų 500 g
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Iškočiokite ir su pasirinktomis formelėmis išspauskite spurgas-žiedelius. Dėkite į gerai įkaitintą aliejų ir virkite kol gražiai paruduos. Galite papuošti tirpintu šokoladu ir pabarstukais. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.