Bandelės su bananų įdaru
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 ml
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Kiaušinių 3 vnt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Cukraus 5 valg. šaukšt.
Sausų mielių 7 g
Pieno 260 ml
Miltų 500 g
Didelių bananų 3 vnt.
Cukraus 6 valg. šaukšt.
Vanilinio cukraus 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druska ir 5 v. š. cukraus. Truputį pašildykite 250 ml pieno ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite 2 kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Dubenyje sutrinkite bananus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Su įdaru formuokite norimos formos bandeles (aš kočiojau, pjausčiau į stačiakampes formas, iki pusės įpjoviau juosteles, kurias įdėjusi įdaro užlenkiau). Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min (priklauso nuo bandelių dydžio). Pravėsusias apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.