Mėsainiai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 0,5 arbat. šaukštel.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Sausų mielių 7 g
Paruošimas:
Ant nedideles ugnies ištirpinkite margariną. Persijokite miltus su sausomis mielėmis. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Miltų viduryje padarykite duobutę ir supilkite šiltą pieną. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite grietinę, aliejų ir tirpinta margariną. Gerai išmaišykite, kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 min. pailsėti, kol tešla pakils. Kai tešla pakyla, formuokite bandeles, "varliukus" aptepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 15 - 20 min. Kotletus išsikepkite tokius, kokie Jums patinka. Daržoves nusiplaukite ir susipjaustykite. Iškepusiais  ir atvėsusias bandeles pjaukite per pusę, tepkite padažą, dėkite salotą, kotletuką, agurką, ridikų griežinėlių bei apibarstykite svogunų laiškais ir dėkite kitą bandelės dalį. Mėsainio vidų rinkitės ir dėkite tai, kas Jums patinka. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.