Grikinė boba
Autorius: Debesija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Grikių miltai 250 g
Kvietiniai miltai 50 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Kefyras 150 ml
Cukrus 150 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Druska žiups.
Sviestas gab.
Paruošimas:
Išsukam kambario temperatūros margariną VILNIUS su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Sumaišome visus miltus su kepimo milteliais ir įberiame į masę. Barstome druską ir pilame kefyrą. Viską gerai išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių pūtų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Formą patepame margarinu ir krečiam tešlą. Išlyginam paviršių. Pašauname valandai į iki 170 C įkaitintą orkaitę. Viršų galima aplaistyti glajumi arba šokoladu, pabarstyti riešutais. Skanaus ir prisiminkite tikruosius mūsų desertus!
Recepto istorija:
Grikinė boba (babka) - dzūkų apeiginis kepinys. Pietrytinės Lietuvos smėlynuose visais laikais gerai augo grikiai, todėl grikiniai patiekalai šiame krašte dažni. Esu iš Dzūkijos, tad vaikystėje namuose kirsdavome grikių košę, o kaime visi anūkai vienu balsu reikalaudavome babkos - didelės, skanios, su baltu sniegu ant viršaus ir su daug riešutų. Dabar kaimas likęs tik prisiminimuose, bet savaitgaliais namuose vis dar garuoja iš krosnies traukiama babka.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.