Plikyti pyragaičiai su avietėmis, baltuoju šokoladu ir pistacijomis
Autorius: ErnestaVi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 100 g
Cukraus 1 arbat. šaukštel.
Pieno 4 valg. šaukšt.
Vandens 4 valg. šaukšt.
Kiaušinių 3 vnt.
Aviečių 200 g
Cukraus pudros 3 valg. šaukšt.
Citrinos sulčių 2 valg. šaukšt.
Grietinėlės 200 ml
Balto šokolado 150 g
Pistacijų 50 g
Paruošimas:
1. Gaminame plikytą tešlą. Į puodą dėkite margariną, pieną, vandenį, cukrų, druską ir šiek tiek pakaitinkite, kol margarinas ištirps. 2. Tuo tarpu persijokite miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje. 3. Kai margarinas ištirps, padidinkite ugnį ir užvirkite skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus. 4. Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitinkite tešlą 1 minutę ant lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite 3 minutes atvėsti. 5. Į tešlą muškite kiekvieną kiaušinį atskirai, gerai ją išsukdami po kiekvieno kiaušinio. Tešla turėtų būti blizgi ir glotni. 6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdami šiek tiek vietos pakilti. Kepkite 20-25 minutes iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol iškils ir pagels. 7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir greitai peiliu padarykite skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdami garus. Dėkite dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsinkite ant grotelių. 8. Įdarui pagaminti į smulkintuvą dėkite avietes, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Pertrinkite padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių. 9. Grietinėlę išplakite iki standumo, įdėkite į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildykite kremu ir įdarykite kiekvieną pyragaitį. 10. Papuošimui, į mažą dubenėlį sudėkite baltąjį šokoladą, ištirpinkite palaikydami virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų. 11. Apliekite šokoladu kiekvieną pyragaitį ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Palikite sustingti. Tiekite su likusiu aviečių padažu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.