Beliašai
Autorius: Tutsi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
pieno 200 ml
mielių 35 g
miltų 500 g
kiaušinis 1 vnt.
druskos truputis
mėgiamo faršo 700 g
riebalų virimui 1 kg
Paruošimas:
Iš nurodytų produktų užsiminkykite mielinę tešlą ir palikite, kad pakiltų. Kai pakils perminkykite. Į faršą įdėkite prieskonių ir gerai išminkykite. Labai skanu įdėti smulkinto pakepto svogūno ar margarino. Imkite gabalėlį tešlos ir padarykite paplotėlį, ant jo dėkite gabalėlį faršo ir suformuokite maišelį. Dėkite į įkaitintus riebalus ir virkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Recepto istorija:
... primena seną stotį, kai ore kvepėdavo beliašais... taukuoti pirštai ir be galo gardu... Pasigaminkite namuose ir užlies nostalgija....
PANAŠŪS RECEPTAI