Spurgos su cinamonu
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Sausų mielių 7 g
Cinamono viršui 1 arbat. šaukštel.
Cukraus viršui 5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Ant nedideles ugnies ištirpinkite margariną. Persijokite miltus su sausomis mielėmis. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Miltų viduryje padarykite duobutę ir supilkite šiltą pieną. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite grietinę, aliejų ir tirpintą margariną. Gerai išmaišykite kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 min. pailsėti kol tešla pakils. Kai tešla pakyla, iškočiokite ir išspauskite norimos formos spurgas. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Kai spurgos atvėsta, apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Skanaus.
PANAŠŪS RECEPTAI