Sočioji pica
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Aliejaus 2 valg. šaukšt.
Fermentinio sūrio 200 g
Miltų 300 g
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Grietinės 125 g
Vandens 0.25 stikl.
Raudonos paprikos 0.5 vnt.
Pomidorų padažo 2 valg. šaukšt.
Kiaulienos šoninės 50 g
Garstyčių 2 valg. šaukšt.
Mėsos faršo 100 g
Marinuotų kukurūzų 50 g
Marinuoto agurko 1 vnt.
Saldžiosios paprikos miltelių 1 žiups.
Džiovintų žalumynų 1 žiups.
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Išsijokite miltus. Kol atvės margarinas, sumaišykite grietinę ir sodą. Į miltus supilkite sumaišytą grietinę, 1 valg. šaukštą aliejaus ir atvėsusį margariną. Viską gerai išmaišykite. Supilkite vandenį. Miltų dėkite tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų. Gerai išminkykite tešlą. Plonai iškočiokite tešlą ir padas picai paruoštas. Paruoštą picos padą ištepkite garstyčiomis ir pomidorų padažu, užbarstykite sutarkuotą fermentinį sūrį, uždėkite pakepintą mėsos faršą, agurkų griežinėlius, smulkintus svogūnų laiškus ir kiaulienos šoninę, užberkite marinuotų kukurūzų, taip pat susmulkintą papriką. Apibarstykite smulkintu čiobreliu, saldžiąja paprika ir džiovintais žalumynais. Kepkite orkaitėje, kol viskas gražiai apskrunda. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.