Pintas mielinis krepšelis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltų 250 g Pieno 200 ml Mielių 25 g Kiaušinio 1 vnt. Cukraus 4 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Šis krepšelis puikiai tiko sudėti Velykinius kiaušinius, bet jį galima panaudoti ir kitokiem stalo papuošimams. Gan neįprastas ir sulaukiantis daugybės susidomėjimo kaip ir iš ko jis padarytas. Tikiuosi ir jums jis patiks. Taigi eiga: mielinę tešlą pasigaminkite taip kaip ir pamokoje, toliau pailsėjus ir pakilus tešlai ją iškočiokite gan plonai, bet ne per daug plonai - stalas matytis neturi. Iškočioti reiktų nevisą tešlą iš karto, reikia pasilikti mažą gabaliuką jos pynimui. Pasiruoškite kepimui reikalingas detales. Reikės kekso ar bobos formos, kepimo folijos. Apvertę kepimo formą visą ją padenkite folija. Dėkite ant formos iškočiotą tešlą. Tešlą vertikaliomis juostelėmis sukarpykite iki pat formos pado. Likusį tešlos gabaliuką išsikočiokite ir susikarpykite tokio storio juostelėmės kaip ir ant formos esančios tešlos. Ir pradėkite pynimą kaip audimą, aplinkui einant vis prakišant į kas antrą vertikalią tešlos juostelę. Kai baigiate, dėkite visą formą su krepšeliu į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite kol gražiai paruduos. Iškepus atvėsinkite ant formos ir tik atvėsus nuimkite. Toks kepinys papuoš stalą ilgai, tešla nesukietėja, bet lieka trapi ir skani :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|