Apverstas pomidorų pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 190 g
Miltų 250 g
Džiovintų raudonėlių 1 arbat. šaukštel.
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Šalto vandens 5 valg. šaukšt.
Pomidorų 500 g
Česnako skiltelės 1 skilt.
Baltojo vyno acto 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Tešlai: 250 g miltų, 140 g margarino Vilnius kepiniams, žiupsnelis druskos, šaukštelis džiovintų raudonėlių, 5 šaukštai šalto vandens. Įdarui: 500 g pomidorų, 1 česnako skiltelė, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukšteliai baltojo vyno acto, 50 g margarino Vilnius kepiniams, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, bei šviežio baziliko lapelių papuošimui. Ruošimas: Tešlai šaltą margariną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į virtuvės kombainą kartu su miltais, druska ir raudonėliais. Padarykite trupinius, į juos įpilkite šaltą vandenį ir minkykite kol trupiniai virs tešla. Pusvalandį laikykite šaldytuve. Įdarą: keptuvėje ištirpinkite margariną, suberkite cukrų ir maišykite kol masė taps švelniai rusva. Supilkite actą ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus minkštimu į apačią, pabarstykite kapota česnako sliltele, pagardinkite druska ir pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į kepimo indą ar skardą. Tešlą iškočiokite ir uždėkite ant pomidorų, esančių skardoje, kraštus gražiai užtaisykite, o tešlą pabadykite šakute. Pyragą kepkite 20-30min. Iškepusį pyragą palikite šiek tiek pravėsti ir atsagiai apvertę išimkite iš kepimo formos. Pyragą apibarstykite bazilikų lapelias ir juodaisiais pipirais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: Natalija
Autorius: Brri
Autorius: Tutsi