Apverstas pomidorų pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 190 g
Miltų 250 g
Džiovintų raudonėlių 1 arbat. šaukštel.
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Šalto vandens 5 valg. šaukšt.
Pomidorų 500 g
Česnako skiltelės 1 skilt.
Baltojo vyno acto 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Tešlai: 250 g miltų, 140 g margarino Vilnius kepiniams, žiupsnelis druskos, šaukštelis džiovintų raudonėlių, 5 šaukštai šalto vandens. Įdarui: 500 g pomidorų, 1 česnako skiltelė, 1 šaukštas cukraus, 2 šaukšteliai baltojo vyno acto, 50 g margarino Vilnius kepiniams, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, bei šviežio baziliko lapelių papuošimui. Ruošimas: Tešlai šaltą margariną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į virtuvės kombainą kartu su miltais, druska ir raudonėliais. Padarykite trupinius, į juos įpilkite šaltą vandenį ir minkykite kol trupiniai virs tešla. Pusvalandį laikykite šaldytuve. Įdarą: keptuvėje ištirpinkite margariną, suberkite cukrų ir maišykite kol masė taps švelniai rusva. Supilkite actą ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus minkštimu į apačią, pabarstykite kapota česnako sliltele, pagardinkite druska ir pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į kepimo indą ar skardą. Tešlą iškočiokite ir uždėkite ant pomidorų, esančių skardoje, kraštus gražiai užtaisykite, o tešlą pabadykite šakute. Pyragą kepkite 20-30min. Iškepusį pyragą palikite šiek tiek pravėsti ir atsagiai apvertę išimkite iš kepimo formos. Pyragą apibarstykite bazilikų lapelias ir juodaisiais pipirais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.