Rūkytos dešros užkanda
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Šalto vandens 250 ml
Miltų 500 g
Rūkytų dešrelių 3 vnt.
Paruošimas:
Persijokite miltus su druska, įpilkite vandenį, 100 g ištirpinto ir atvėsinto margarino. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, o jo viršuje įpjaukite kryžių. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų su kočėlu iškočiokite likusį margariną iki maždaug 1 cm storio, dėkite į šaldytuvą. Tešlos keturis kampus atlenkite ir iškočiokite kol tešla taps panaši į keturlapį dobilą, vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai. Dėkite iškočiotą margariną, užlenkite kampus, apverskite tešlą ir kočiokite iki 8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tai pakartokite 4 kartus. Iškočiokite dalį tešlos, į ją įsukite rūkytą dešrelę, susukite į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite į nedidelius gabaliukus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. kol tešla iškeps.
PANAŠŪS RECEPTAI