Rūkytos dešros užkanda
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Šalto vandens 250 ml
Miltų 500 g
Rūkytų dešrelių 3 vnt.
Paruošimas:
Persijokite miltus su druska, įpilkite vandenį, 100 g ištirpinto ir atvėsinto margarino. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, o jo viršuje įpjaukite kryžių. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų su kočėlu iškočiokite likusį margariną iki maždaug 1 cm storio, dėkite į šaldytuvą. Tešlos keturis kampus atlenkite ir iškočiokite kol tešla taps panaši į keturlapį dobilą, vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai. Dėkite iškočiotą margariną, užlenkite kampus, apverskite tešlą ir kočiokite iki 8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tai pakartokite 4 kartus. Iškočiokite dalį tešlos, į ją įsukite rūkytą dešrelę, susukite į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite į nedidelius gabaliukus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. kol tešla iškeps.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.